Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Έναρξη του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, θα αρχίσει τη λειτουργία του το Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο. Σ' αυτό έχουν δηλώσει να φοιτήσουν 34 παιδιά και θα εργάζονται 5 δάσκαλοι. Τη διεύθυνσή του έχει αναλάβει ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μιχάλης Μιχαήλ, επειδή δεν υπήρχε ενδιαφέρον για εργασία σ'αυτό από κανένα δάσκαλο του πρωινού. Με την έναρξή του χρειάζονται να επιλυθούν αρκετά προβλήματα που έχουν σχέση με τον εξοπλισμό και τη σίτιση των παιδιών.

Απόηχος της εορτής της 1ης Οκτωβρίου

Σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 π.μ. έγινε ο ενδοσχολικός εορτασμός της επετείου της Κυπριακής ανεξαρτησίας. Η γιορτή έγινε έξω στην αυλή, στη σκιά, επειδή η σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων έχει ξηλωθεί, επειδή παρουσίαζε προβλήματα-θα είναι έτοιμη σε δυο βδομάδες.
Αρκετοί γονείς παρευρέθηκαν στη γιορτή μας. Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές όλων των τάξεων με ποιήματα, αφηγήσεις και τραγούδια.
Εξαιρετική εντύπωση έκαμε η χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση της δασκάλας μουσικής κ. Χρυσούλας Χρυσοστόμου, που κέρδισε ευνοϊκά σχόλια, ιδιαίτερα με τη θαυμάσια ενορχήστρωση της. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαμε και ο μαθητής της Στ΄ τάξης Κωνσταντίνος Σολωμού που τραγούδησε με τη γλυκύτατη φωνή του "Το πρώτο περιστέρι" καλύτερα κι από το Γ. Νταλάρα.
Θερμές ευχαριστίες στη συντονίστρια της γιορτής Β.Δ/ντρια Ελένη Πέτρου-Νεοκλέους και στο δάσκαλο Γιώργο Γεωργίου για τη επιμέλεια της ηχητικής κάλυψης, αλλά και σ' όλους τους δασκάλους και τους μαθητές που έλαβαν μέρος στη γιορτή.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ο πρώτος αγιασμός στο σχολείο μας

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 π.μ. θα τελεστεί στο σχολείο μας ο πρώτος αγιασμός από τον πανιερότατο μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο και τους αιδεσιμότατους ιερείς των κοινοτήτων μας.
Στον αγιασμό θα παρευρίσκονται πολλοί προσκεκλημένοι και θα παρευρεθούν οι μαθητές του Περιφερειακού Δημοτικού καθώς και οι μαθητές του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Ασίνου.
Θα προσφερθούν σ' όλους γλυκά και αρμυρά εδέσματα που παρασκεύασαν μητέρες των μαθητών καθώς και χυμός από το Σύνδεσμο Γονέων του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ασίνου.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μέτρα Δράσης για αντιμετώπιση της γρίππης Α

Στο σχολείο μας λαμβάνονται μέτρα δράσης σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης του Υ.Π.Π. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς ότι όταν το παιδί τους είναι άρρωστο ή παρουσιάζει συμπτώματα γρίππης ή και όχι, πρέπει οπωσδήποτε να μεταφέρουν το παιδί τους στο γιατρό, για να κάνει διάγνωση και να λάβουν σχετική θεραπευτική αγωγή. Σε περίπτωση που το παιδί τους έχει προσβληθεί με το ιό της γρίπης Α, τότε ειδοποιείται το σχολείο για να λάβει μέτρα σύμφωνα με το σχέδιο δράσης, και ο μαθητής απουσιάζει από το σχολείο για 7 μέρες.

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (ΕΔΣΠΥ)

Το σχολείο μας είναι ενταγμένο εδώ και 3 συνεχή έτη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΣΠΥ). Υπεύθυνες δασκάλες για την εφαρμογή του Προγράμματος Αγωγής Υγείας στο σχολείο μας είναι η Γεωργία Μυλόρδου (συντονίστρια), η Β.Δ/ντρια Ελένη Πέτρου-Νεοκλέους και εθελοντικά από τον ελεύθερο της χρόνο η δασκάλα της Ειδικής Μονάδας Αγγελική Χαραλάμπους.

Φωτογραφίες 1ης Οκτωβρίου

Από τον ενδοσχολικό εορτασμό της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, που έγινε στο σχολείο μας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 8:00 π.μ.




Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου μας!

Διεύθυνση: Οδός Ασίνου 1, 2777 Νικητάρι
Τηλ: 22874633
Φαξ: 22852929
email: asinou.dim.ni@cytanet.com.cy

Εξοικονόμηση νερού εργασία από μαθητές της Στ τάξης!

Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Γονέων

Η Γενική Συνέλευση για εκλογή νέου Συμβουλίου Συνδέσμου Γονέων του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ασίνου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα Εκδηλώσεων/Πολλαπλής Χρήσης του σχολείου. Η παρουσία όλων των γονιών είναι απαραίτητη, καθώς αποδεικνύεται μ'αυτήν το ενδιαφέρον των γονιών για την συλλογική επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο, που σε τελευταία ανάλυση διευκολύνει τη μαθησιακή διαδικασία, την καλύτερη επίδοση και τη σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών τους.

Εορτασμός 1ης Οκτωβρίου

Το σχολείο μας θα διοργανώσει ενδοσχολικό εορτασμό για να τιμήσει την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 8:00 π.μ. στην εσωτερική πλατεία του σχολείου μας. Όσοι από τους γονείς θα' θελαν να παραβρεθούν είναι ευπρόσδεκτοι. Η γιορτή γίνεται νωρίς το πρωί επειδή η μουσικός του σχολείου μας κα Χρυσούλα Χρυσοστόμου, θα μεταβεί και στο άλλο σχολείο που υπηρετεί, στη Λευκωσία, μετά το πέρας της δικής μας εορτής. Αυτή η διευθέτηση θα γίνεται και στις υπόλοιπες γιορτές μας, εκ περιτροπής, δηλ. κάποτε πρωί και κάποτε μεσημέρι.

Λίγα λόγια για το Σχολείο μας

Το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ασίνου λειτουργεί για πρώτη χρονιά το παρόν σχολικό έτος 2009-10. Βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου προς Βυζακιά και φιλοξενεί παιδιά από τις γειτονικές κοινότητες Ποταμίου, Βυζακιάς, Νικηταρίου, Αγ. Γεωργίου (Καυκάλου), Κανναβιών-Αγ. Ειρήνης.
Από κτιριακής άποψης είναι ένα στολίδι της περιοχής, που παρέχει όλες τις ανέσεις και τους χώρους για μια σωστή εκπαίδευση. Διαθέτει αρκετούς χώρους όπως: αίθουσες διδασκαλίας, Βιβλιοθήκη, Ειδική Μονάδα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αίθουσα Ειδικής Εκπαίδευσης και Λογοθεραπείας, Ιατρείο, διπλές τουαλέτες μαθητών και μαθητριών, διπλά αποδυτήρια μαθητών και μαθητριών, αποθήκες (γενική, σκηνής, διπλές γυμναστικής, καρεκλών, κήπου), πολυδύναμο εργαστήρι εξοπλισμένο με Η.Υ., αίθουσα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, Οικοκυρικά, Κυλικείο, αίθουσα πολλαπλής χρήσης/εκδηλώσεων και τέλος την πτέρυγα διοίκησης με το γραφείο του Διευθυντή, Β. Δ/ντή και Γραμματείας, αίθουσα δασκάλων, αποθήκη βιβλίων και γραφικής ύλης καθώς και τουαλέτες του προσωπικού.
Δίπλα από το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ασίνου έχει κτισθεί και το Δημόσιο Περιφερειακό Νηπιαγωγείο Ασίνου.
Πιο κάτω παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από το σχολείο:











Μήνυμα από τον Διευθυντή του σχολείου




Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016 , η διεύθυνση του σχολείου και όλοι οι συνάδερφοι σας απευθύνουμε ιδιαίτερο χαιρετισμό με αισθήματα ειλικρινούς εκτίμησης.

Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του σχολείου μας, που διαθέτει όλους τους χώρους και αρκετά μέσα για να εκτελέσει την αποστολή του, που είναι η μόρφωση των παιδιών σας. Η στενή συνεργασία σχολείου και γονιών θα συμβάλει τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου αυτού. Από μέρους της διεύθυνσης του σχολείου και των συναδέρφων θα καταβληθεί προσπάθεια να ενημερώνεστε έγκαιρα για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών σας και το έργο του σχολείου.
Αυτός είναι ένας από τους στόχους που θέλει να καλύψει και η Ιστοσελίδα του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ασίνου. Ο προγραμματισμός εκδηλώσεων καθώς και όλες οι ανακοινώσεις προς τους γονείς θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας.
Ένας άλλος στόχος είναι η προβολή προς τα έξω ορισμένων δραστηριοτήτων και εργασιών των μαθητών που θα θέλαμε να ανακοινώνονται, τόσο για προβολή της εργασίας που γίνεται στο σχολείο αλλά και ως ανταμοιβή για τα ίδια τα παιδιά μας που εργάζονται με ζήλο και δημιουργικότητα για να φέρουν σε πέρας κάποιο project που έχουν αναλάβει.

Προτρέπω όλους τους γονείς να μελετήσουν την ανάρτηση στην Ετικέτα  Επικοινωνία για τη Διεθνή Έρευνα PISA 2012 και τα σημαντικά αποτελέσματα της που αφορά άμεσα τους γονείς και τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η νέα σχολική χρονιά θα είναι για τα παιδιά σας ευχάριστη, ωφέλιμη και παραγωγική.


Μιχαήλ Μιχαήλ

Διευθυντής