Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Επίσκεψη στο Κέντρο Διαλογής Επιστολών του Δημόσιου Ταχυδρομείου


Την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010 η Α΄ και Β΄ τάξη επισκέφτηκαν το Κέντρο Διαλογής Επιστολών του Δημόσιου Ταχυδρομείου που βρίσκεται στα Λατσιά, μέσα στα πλαίσια ενότητας με την οποία ασχολούνται με θέμα την επιστολογραφία. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν από υπαλλήλους τους Τμήματος σ'  όλους τους χώρους διαλογής της αλληλογραφίας. Τα παιδιά αποκόμισαν πολλές πληροφορίες για τον τρόπο διαλογής της αλληλογραφίας και ταχυδρόμησαν και τις δικές τους επιστολές.
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη.







 

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Απίθανη η εκδρομή στον Άγιο Γεώργιο Καυκάλου!

Την Τετάρτη, 12 Μαΐου, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στον Άγιο Γεώργιο Καυκάλου. Σκοπός να γνωρίσουμε την κοινότητα, που είναι μία από τις 6 κοινότητες από τις οποίες φοιτούν οι μαθητές του σχολείου μας και να φιλοξενηθούμε από τον αγαπητό κοινοτάρχη και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου Καυκάλου. Ο Άγιος Γεώργιος είναι η τελευταία κοινότητα από τις 6, την οποίαν επισκεπτόμαστε. Όταν φτάσαμε με τα λεωφορεία, ο κοινοτάρχης του Αγ. Γεωργίου κ. Σάββας Αλεξάνδρου και ο κ. Αργύρης μας περίμεναν στο χώρο της εκκλησίας έχοντας έτοιμα όλα τα σύνεργα που χρειάζονταν για να δεξιωθούν όλα τα παιδιά - του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου- με παραδοσιακό φαγητό στη σούβλα-κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής από τις εγκαταστάσεις του κ. Σάββα. Σε λίγο έφτασαν και μερικά από τα μέλη των δύο Συνδέσμων Γονέων-του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου- που θα βοηθούσαν στο καθάρισμα των πατατών, στο στήσιμο των τραπεζιών και καρεκλών για όλους-κάπου 150-  καθώς και στο ψήσιμο της σούβλας. Για το τελευταίο δεν χρειάστηκε καμία βοήθεια, γιατί ήταν  παρών ο έμπειρος σε τέτοιες εκδηλώσεις κ. Αργύρης που αμέσως εν ριπή οφθαλμού και με επαγγελματικό τρόπο πέρασε τα κοτόπουλα στις σούβλες, άναψε τα κάρβουνα, ετοίμασε τη πυροστιά ανάβοντας τον πύραυλο και βάζοντας λάδι για να ψήσει τις πατάτες, ενώ ταυτόχρονα καθάριζε πατάτες. Για βοήθειά μας έσπευσε και η κ. Μαρία, η σύζυγος του κοινοτάρχη, για να βοηθήσει κι αυτή.
Στο μεταξύ τα παιδιά άρχισαν την εξερεύνηση του χωριού. Το κρυφτούλι έδινε κι έπαιρνε. Δεν υστέρησε όμως καθόλου και το ποδόσφαιρο μέσα στη μεγάλη περιφραγμένη χωράφα που μέσα της ήταν κτισμένο το Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας, το οποίο φιλοξενεί τους κατοίκους της Κυπερούντας και της ευρύτερης Πιτσιλιάς τη Δευτέρα της Λαμπρής, όταν πανηγυρίζει ο διπλανός ναός του Αγ. Γεωργίου του Καυκάλου.
Γύρω στις 11:30 π.μ. το φαγητό ήταν έτοιμο. Πρώτα σερβιρίστηκαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και μετά πέρασαν με τη σειρά τους και πήραν το φαγητό τους - 1 μεγάλο κομμάτι κοτόπουλο, 2 πατάτες, μπόλικη σαλάτα- όλα τα παιδιά του Δημοτικού κατά τάξη. Τα παιδιά έφαγαν με πολλή όρεξη, το εξαιρετικό φαγητό που τους προσφέρθηκε.
Η παραδοσιακή φιλοξενία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγ. Γεωργίου Καυκάλου θα μας μείνει αξέχαστη! Όλα τα παιδιά έμειναν εντυπωσιασμένα.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την υπέροχη αυτή εκδρομή.







Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Τελική γιορτή αποφοίτησης-διορθωμένη

Η τελική μας γιορτή, επ' ευκαιρία της αποφοίτησης των 23 μαθητών της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, θα γίνει την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Στην γιορτή θα πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να κοπιάσετε στη γιορτή μας. Οι μαθητές της Ε και Στ΄ τάξεις έχουν ετοιμάσει ένα εξαίρετο χορογραφικό πρόγραμμα αλλά και η ορχήστρα μαζί με την χορωδία  του σχολείου μας που για πρώτη φορά συμμετέχει και η Α΄ τάξη, θα σας καταπλήξει με τα ωραία και ποιοτικά της τραγούδια.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

Φωτογράφιση των μαθητών

Την Παρασκευή, 14 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας φωτογράφιση των μαθητών ανά τάξη με τους δασκάλους τους, αλλά και μαθητών με τους φίλους τους καθώς και ατομικές προσωπικές φωτογραφίες για όσα παιδιά επιθυμούν. Σχετική επιστολή έχει σταλεί στους γονείς, με Δήλωση η οποία θα επιστραφεί στο σχολείο σχετικά με το είδος και τον αριθμό των φωτογραφιών που θα ποζάρει και τελικά θα παραγγείλει το παιδί τους. Η τιμή κάθε φωτογραφίας είναι Є1,30 .
Οι μαθητές θα πρέπει να έρθουν στο σχολείο με την επίσημη στολή τους. Οι τελειόφοιτοι, επιπλέον, θα πρέπει να φορέσουν μπλε γραβάτα. Όσοι απ' αυτούς θα 'θελαν, μπορούν να βγάλουν και μικρές φωτογραφίες ταυτοτήτων, τις οποίες θα χρειαστούν για την εγγραφή τους στο Γυμνάσιο αλλά και για να βγάλουν ταυτότητες.

Εκδρομή στον Αγ. Γεώργιο Καυκάλου

Την Τετάρτη, 12 Μαΐου, το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει εκδρομή στον Άγιο Γεώργιο Καυκάλου, για να γνωρίσουμε την κοινότητα, που είναι μία από τις 6 κοινότητες από τις οποίες φοιτούν οι μαθητές του σχολείου μας. Ο Άγιος Γεώργιος είναι η τελευταία κοινότητα από τις 6, την οποίαν επισκεπτόμαστε. Ο κοινοτάρχης του Αγ. Γεωργίου κ. Σάββας Αλεξάνδρου και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αγ. Γεωργίου θα δεξιωθούν όλα τα παιδιά - του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου- με παραδοσιακό φαγητό στην ψησταριά -σ΄ αυτό θα προσφέρουν τη βοήθειά τους και οι δύο Σύνδεσμοι Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.
Αναμένουμε πως θα ξεναγηθούμε στην κοινότητα και πως η παραδοσιακή φιλοξενία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγ. Γεωργίου Καυκάλου θα μας μείνει αξέχαστη!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Carlsberg

Την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010, και ώρα 9:30 π.μ. τα παιδιά της Δ΄ τάξης και της Ειδικής Μονάδας θα επισκεφτούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Λευκωσία, για εκπαιδευτική επίσκεψη.

Επίσκεψη στο Τμήμα Διαλογής Επιστολών του Δημόσιου Ταχυδρομείου

Την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010 η Α΄ και Β΄ τάξη θα επισκεφτούν το Τμήμα Διαλογής Επιστολών του Δημόσιου Ταχυδρομείου που βρίσκεται στα Λατσιά, μέσα στα πλαίσια ενότητας με την οποία ασχολούνται με θέμα την επιστολογραφία.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ενημέρωση για το πρόγραμμα ανακύκλωσης

Τη Δευτέρα 26 Απριλίου, τα παιδιά της Στ΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους κ. Γεωργία Μυλόρδου, σε συγκέντρωση όλου του πληθυσμού του σχολείου, έκαμαν ενημέρωση όλων για το θέμα της σωστής τοποθέτησης διαφόρων υλικών στους κατάλληλους καλάθους ανακύκλωσης, τους οποίους απόκτησε πρόσφατα το σχολείο μας μετά από συμμετοχή του σε διαγωνισμό σχετικό με την παραγωγικότητα στην εκπαίδευση. Το πρόγραμμα περιλάμβανε προβολή σε powerpoint ομαδικές εργασίες των παιδιών, ομαδικές παρουσιάσεις των εργασιών τους, παρουσίαση τραγουδιού σχετικού με την ανακύκλωση από παιδιά της Ε΄ τάξης και τέλος επίδειξη διαχωρισμού διαφόρων υλικών και τοποθέτησής τους στους κατάλληλους καλάθους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ρίξουν ο καθένας ένα υλικό που τους δόθηκε, στους καλάθους ανακύκλωσης. Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση...











Έργα τέχνης με θέμα τη Συνεργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τέχνης τα παιδιά της Ε΄ έφτιαξαν έργα με θέμα τη Συνεργασία, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά. Πιο κάτω ακολουθούν μερικά έργα των παιδιών:






















Τίμηση αθλητών του σχολείου μας

Τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, το πρωί, σε κοινή συγκέντρωση, τιμήθηκαν οι αθλητές του σχολείου μας πόυ έφεραν νίκες στους Περιφερειακούς αγώνες της Περιφέρειάς μας που πραγματοποιήθηκαν στο Μακάριο Στάδιο στις 21 Απριλίου 2010, αλλά και όλα τα παιδιά της Στ΄ τάξης που συμμετείχαν με επιτυχία στους αγώνες. Σ' όλα τα παιδιά δόθηκαν διπλώματα από το Διευθυντή και τη Β. Διευθύντρια του σχολείου.
Μερικές στιγμές ακολουθούν:





Πρόβες χορών για την τελική γιορτή

Άρχισαν οι πρόβες των χορών που θα παρουσιαστούν στην τελική γιορτή του σχολείου μας. Ο φακός αποθανάτισε σκηνές από τις πρόβες των χορών στην Ε΄ τάξη, υπό την διδασκαλία και επίβλεψη της Β.Δ. κ. Ελένης Πέτρου. Η πρόοδος των παιδιών από μέρα σε μέρα είναι μεγάλη.
Μπράβο, παιδιά!