Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Γονέων-Εκλογή νέου Συμβουλίου

Την Παρασκευή 5/10/12 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση για εκλογή του φετινού Συνδέσμου Γονέων. Σ'  αυτή προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, ο πρόεδρος και αρκετά μέλη της σχολικής Εφορείας μεταξύ των οποίων και οι κοινοτάρχες Ποταμίου και Αγ. Γεώργιου Καυκάλου.
Στην αρχή ο Διευθυντής καλωσόρισε τους γονείς με σύντομη ομιλία σχετικά με τη λειτουργία και το ρόλο του σχολείου. Στην συνέχεια ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων κ. Αντρέας Πολυκάρπου χαιρέτησε τη συνέλευση και ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου Γονέων το προηγούμενο σχ. έτος καθώς και σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Σύνδεσμος όπως τη σίτιση των μαθητών στο Ολοήμερο σχολείο.
Ακολούθησε Ταμειακός απολογισμός από τον απερχόμενο ταμεία του Συνδέσμου κ. Χριστάκη Χριστοφόρου.
Τέλος ορίστηκε Εφορευτική Επιτροπή για να συντονίζει τις εργασίες της εκλογής του νέου Συνδέσμου Γονέων. Ενδιαφέρον επέδειξαν 17 γονείς. Η Γενική Συνέλευση απεφάσισε να δειχτεί όλες τις υποψηφιότητες και έτσι δεν χρειάστηκε να γίνουν εκλογές. Ο νέος Σύνδεσμος Γονεών ακολούθως καταρτίστηκε σε σώμα, η σύνθεση του οποίου θα αναρτηθεί αργότερα στην ιστοσελίδα του σχολείου.
Στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι δεξιώθηκαν από τον απερχόμενο πρόεδρο με πλούσια εδέσματα και ποτό.
Η διεύθυνση του σχολείου χαιρετίζει την εκλογή του νέου Συμβουλίου του Συνδέσμου Γονέων και ευελπιστεί όπως αυτή συνεργαστεί μαζί της στενά και ειλικρινά, ούτως ώστε να επιλύονται όλα τα αναφυόμενα προβλήματα αλλά και να αξιοποιούνται καταλλήλως όλοι οι πόροι του σχολείου προς όφελος πρωταρχικά των μαθητών.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σχεδιασμός της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις 6/9/12


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΙΝΟΥ
    Ασίνου 1 , 2777 Νικητάρι    
τηλ.:22874633 fax.: 22852929

 
3/9/12

 
Προγραμματισμός Μονοήμερης Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις 6/9/12

 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακό Ασίνου ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη 6/9/12

 
ΩΡΑ
ΘΕΜΑ/ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ/
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
08.00 – 08.40
Ενημέρωση από το/τη διευθυντή/διευθύντρια για τις επεκτάσεις στην εισαγωγή των ΝΑΠ ανά γνωστικό αντικείμενο και σχολική χρονιά, καθώς και το νέο διδακτικό υλικό που θα βρίσκεται στα σχολεία το Σεπτέμβρη. Συζήτηση και επίλυση αποριών.
Διευθυντής
08.40 – 09.20
Παρουσίαση και συζήτηση θέματος/πτυχής που θα επιλεγεί από το σχολείο ότι καλύπτει επιμορφωτικές ανάγκες του προσωπικού
Β. Δντρια
09.20 – 10.00
Παρουσίαση και συζήτηση θέματος/πτυχής που θα επιλεγεί από το σχολείο ότι καλύπτει επιμορφωτικές ανάγκες του προσωπικού
Φάνη Αλλαγιώτου
10.00 – 10.30
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
10.30 – 11.50
Σύντομες προφορικές παρουσιάσεις καλών πρακτικών από τα διάφορα θέματα που θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί στην κεντρική επιμόρφωση και ανταλλαγή απόψεων (για τα σχολεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου)
Όλοι οι δάσκαλοι
11.50 – 12.00
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12.00 – 13.00
Γενική συζήτηση για τις εμπειρίες και την προστιθέμενη αξία των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της ημέρας, αναστοχασμός και εισηγήσεις για βελτίωση στο μέλλον.
Επανακαθορισμός των επιμορφωτικών αναγκών της σχολικής μονάδας και προγραμματισμός επόμενων στοχευμένων επιμορφωτικών ενδοσχολικών δράσεων.
Διευθυντής

 

 
Ο  Διευθυντής

 
Μιχαήλ Μιχαήλ

 

 

Ημερομηνία: 3/9/12

Κεντρική επιμόρφωση δασκάλων στα ΤΠΕ

|Το σχολείο μας φιλοξένησε σημαντική ομάδα δασκάλων στις 5/9/12, από η ώρα 8:30 -1:00 μ.μ. στα πλαίσια της Κεντρικής Επιμόρφωσης των δασκάλων στα διάφορα θέματα των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων. Το θέμα της επιμόρφωσης των δασκάλων στο σχολείο μας ήταν οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση ΤΠΕ. Η επιμόρφωση είχε άριστα αποτελέσματα και έγινε υπό άριστες συνθήκες. Οι εκπαιδευτές ήταν άριστα καταρτισμένοι και προγραμματισμένοι και παρουσίασαν πολλές εφαρμογές προγραμμάτων στα διάφορα θέματα του αναλυτικού προγράμματος.
Φωτογραφία από την επιμόρφωση

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρ. 2012-13

Το πρωί η ώρα 8:00 π.μ. της Παρασκευής 21/09/12 έγινε ο αγιασμός για τη νέα σχ. χρ. 2012-13. Συμμετείχαν όλοι οι ιερείς των κοινοτήτων του Περιφερειακού σχολείου Ασίνου: Ο πατήρ Αβραάμ της κοινότητας Ποταμίου, ο πατήρ Σάββας της κοινότητας Βυζακιάς, ο πατήρ Κυριάκος της κοινότητας Νικηταρίου, ο πατήρ Γεώργιος της κοινότητας Κανναβιών και ο πατήρ Ανδρέας της κοινότητας Κοράκου. Καλεσμέν, οι όλοι οι γονείς, η Σχολική Εφορεία, ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου μας, φίλοι υπάλληλοι του Δασονομείου κ.ά. Παρόντες όλοι οι μαθητές του Δημόσιου Νηπιαγωγείου μαζί με τους μαθητές του Περιφερειακού Δημοτικού Ασίνου. Ο αγιασμός έγινε στην αίθουσα Πολλαπλής χρήσης. Μετά το πέρας του Αγιασμού, μίλησε ο πατήρ Ανδρέας στα παιδιά, δίνοντας τους αρκετές νουθεσίες. Στη συνέχεια διαβάστηκαν τα μηνύματα του υπουργού Παιδείας και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Τέλος η χορωδία του σχολείου μας τραγούδησε χαρούμενα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της εξαίρετου μουσικού του σχολείου μας κας Χρυσούλας Χρυσοστόμου.
Στο πέρας ο πατήρ Ανδρέας και ο πατήρ Γεώργιος ράντισαν με αγιασμό τα παιδιά, τους δασκάλους και όλους τους γονείς και τους επίσημους προσκεκλημένους. Τέλος ράντισαν όλες τις αίθουσες και τους χώρους του σχολείου. Όλοι κεράστηκαν στη βιβλιοθήκη και οι μαθητές έκαμαν ένα πολύ μεγάλο διάλειμμα.
 Παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες.



Η πρώτη έπαρση των σημαιών τη φετινή σχ.χρ. 2012-13

Την πρώτη μέρα στο σχολείο τη φετινή σχολική χρονιά 2012-13, παρουσία όλων των μαθητών και των δασκάλων του σχολείου έγινε η κοινή προσευχή και η η πρώτη έπαρση των σημαιών κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2012-13, σημαίνοντας την έναρξη των μαθημάτων.
Στη συνέχεια ο διευθυντής καλωσόρισε τα παιδιά στο σχολείο, αναφέροντας το "εύ ζην" του Μέγα Αλέξανδρου, που όφειλε στο δάσκαλό του Αριστοτέλη.
Ο διευθυντής καλωσόρισε ιδιαιτέρως τα πρωτάκια στο σχολείο και στη συνέχεια σύστησε όλους τους δασκάλους, στα παιδιά και στους γονείς.
Οι μαθητές έλαμπαν από χαρά και καθαριότητα.