Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το κόψιμο της βασιλόπιττας για τη νέα χρονιά 2013

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 9:30 το πρωί, μέλη του Συνδέσμου Γονέων με επικεφαλής τον πρόεδρο , τον αντιπρόεδρο και την ταμία του Συνδέσμου επισκέφθηκαν το σχολείο μεταφέροντας τις καθιερωμένες βασιλόπιτες, για τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή, επειδή ο καιρός ήταν ηλιόλουστος. Πρώτα μίλησε ο διευθυντής του σχολείου επαινώντας πολλά παιδιά που συμμετείχαν σε ομάδες στα Κάλαντα στις κοινότητες τους αλλά και ατομικά τα παιδιά που περπάτησαν για το σχολείο τους στην Παγκύπρια Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄. Όλα τα παιδιά που πέτυχαν ψηλούς στόχους και εργάστηκαν με ζήλο χειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους.
Μετά πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων κ. Ανδρέας Πολυκάρπου, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά Καλή νέα χρονιά κι έκοψε τη βασιλόπιτα, την οποία μέλη του Συνδέσμου πρόσφεραν στα παιδιά. Ο τυχερός μαθητής που βρήκε το τυχερό φλουρί ήταν ο Γιώργος Χριστοφόρου. Το δώρο ήταν 50 ευρώ.
Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:






Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά του σχολείου μας

Οι μαθητές του σχολείου μας πριν ακόμα κλείσει το σχολείο για τις διακοπές των Χριστουγέννων, δημιούργησαν ομάδες με μαθητές από κάθε κοινότητα με την επίβλεψη του Δ/ντή του σχολείου μας, έμαθαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων από φυλλάδιο που ετοιμάστηκε, πήραν κουμπαράδες, συντονίστηκαν παίρνοντας και τριγωνάκια από το σχολείο, για να πουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στην κοινότητά τους. Τη Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων και ώρα 9:00-9:30 το πρωί θα γινόταν η συνάντηση των παιδιών στο παλιό σχολείο του χωριού τους.
Όλες οι ομάδες των παιδιών τήρησαν την ώρα της συνάντησης. Ξεκίνησαν λίγοι και μετά συμπληρώθηκαν και μ΄ άλλα παιδιά που για διάφορους λόγους έφτασαν καθυστερημένα. Γύρισαν στο Ποτάμι, τη Βυζακιά, το Νικητάρι, στα Καννάβια, είπαν τα κάλαντα σχεδόν σ'  όλα τα σπίτια του χωριού τους και μάζεψαν λεφτά που θα χρησίμευαν για να καλύψουν ανάγκες του σχολείου και για την ψυχαγωγία των παιδιών-μετά από απόφαση του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου.
Οι κάτοικοι υποδέκτηκαν τα παιδιά με έκπληξη που μετατρεπόταν σε χαρά, γιατί αυτό το έθιμο γινόταν μετά από πολλά χρόνια στην κοινότητά τους, γι' αυτό και η συγκίνηση τους ήταν πολύ μεγάλη. Πολλοί φίλεψαν τα παιδιά με διάφορα κεραστικά, ζαχαρωτά, σοκολάτες κ.ά. και έβαλαν με ευχαρίστηση αρκετά χρήματα στον κουμπαρά των παιδιών.
Ευχαριστούμε εκ μέρους του σχολείου, όλους όσοι συνείσφεραν στον κουμπαρά των Καλάντων των Χριστουγέννων, βοηθώντας έτσι στην κάλυψη των πολλών αναγκών του σχολείου, για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών.
Πιο κάτω παραθέτουμε φωτογραφίες από τους μαθητές του σχολείου μας που προέρχονται από τα Καννάβια που μας στάληκαν από ένα γονιό που συνόδευε τα παιδιά, τον οποίον κι ευχαριστούμε. Όλοι κι όλοι 5 μαθητές, 3 του Δημοτικού και 2 του Νηπιαγωγείου. Η Γεωργία στη Γ΄ τάξη, η Στυλιανή και ο Ουράνιος στην Α΄ τάξη, και τα 2 μικρά ο Γιώργος και ο Μιχάλης. Εύγε! σ΄όλα τα παιδιά για τη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό, αυτά τα λίγα μικρά παιδιά σ'  ένα πολύ μικρό χωριό όπως αυτό των Κανναβιών, έχουν μαζέψει 255 ευρώ. Εύγε και πάλι σ΄ όλα τα παιδιά και στους γονείς τους που άλλοι συγκατατέθηκαν, άλλοι συμπαρατάχθηκαν και άλλοι συνόδεψαν τα παιδιά σ'  αυτή την πρώτη τους προσπάθεια. Καμαρώστε τα παιδιά!