Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

30/9/2013 Εορτασμός 1ης Οκτωβρίου



 Στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας «Άκη Κλεάνθους» ο ενδοσχολικός εορτασμός της 1ης Οκτωβρίου. Το συντονισμό της γιορτής ανέλαβε η ΒΔ του σχολείου μας κ.Σπυρούλα Χατζηνικολάου ενώ συμμετείχαν εκτός από τη χορωδία του σχολείου μας οι τάξεις Ε΄και Στ΄.







18/9/2013 Αγιασμός στο σχολείο



Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη σχολική αυλή ο αγιασμός από τους ιερείς των κοινοτήτων μας. Στον αγιασμό παρευρέθηκαν και τα παιδιά του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Ασίνου.





9/9/2013 Έναρξη σχολικών μαθημάτων



Η σχολική χρονιά 2013-2014 άρχισε για τους μαθητές στις 9/9/2013. Η πρώτη σχολική μέρα άρχισε με συγκέντρωση μαθητών και γονιών στο προαύλιο του σχολείου. Ο διευθυντής, μετά την προσευχή και την έπαρση της σημαίας, καλωσόρισε γονείς και μαθητές στο σχολείο και τους διαβεβαίωσε ότι το σχολείο θα είναι για ακόμη μια χρονιά δίπλα στους γονείς και στην κοινωνία. Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν τα μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.




5/9/2013 Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών




Στις 5/9/2013 πραγματοποιήθηκε η ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με τη φιλοξενία στο σχολείο μας και των εκπαιδευτικών του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν διάφορες εκπαιδευτικές εισηγήσεις από το διευθυντή του σχολείου μας κ.Μιχάλη Μιχαήλ, τη Β. Διευθύντρια κ.Σπυρούλα Χατζηνικολάου (Διδασκαλία Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματισμός), την Μαρία Ηλιάδη (Πρακτικές εφαρμογές του προγράμματος Αγωγής Υγείας), την Μαρίνα Χριστάκη (Π.Ε. – Ε.Α.Α), την Γεωργία Μυλόρδου (Προοπτικές συνεργασίας και συνδιδασκαλίας ειδικών και γενικών εκπαιδευτικών), την Ελένη Νικολάου (Θρησκευτικά) και την Έλενα Χατζηπιερή (εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής στην Κρατική Πινακοθήκη).

 
                 











                                     



Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Χριστόφορου Χριστοφόρου στο Ποτάμι


Tην Κυριακή 29/09/13 στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Ποτάμι, τελέστηκε το 3ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Χριστόφορου Χριστοφόρου που έπεσε μαχόμενος στις μάχες Καραβά-Λαπήθου το 1974, υπερασπιζόμενος την πατρίδα. 






Το σχολείο μας παρέστη στην εκδήλωση με το λάβαρο του και τις σημαίες καθώς και με εθελοντές μαθητές που τραγούδησαν ηρωικά τραγούδια και είπαν ποίημα αφιερωμένο στον ήρωα Χριστόφορο Χριστοφόρου. Εκ μέρους του σχολείου μας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ήρωα η Β. Δ/ντρια κ. Σπυρούλα Χατζηνικολάου.
Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Τορναρίτης.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε σ' όλα τα παιδιά που συμμετείχαν εθελοντικά καθώς και στους γονείς τους που τους μετέφεραν στο Ποτάμι, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συμμετείχαν και βοήθησαν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα τη μουσικό μας κ. Χρυσούλα Χρυσοστόμου και τη Β.Δ. κ. Σπυρούλα Χατζηνικολάου.
Τέλος, ένα θερμό ευχαριστώ στο Σύνδεσμο Γονέων που επιμελήθηκε τη μεταφορά όλων των ηχητικών συσκευών και μουσικών οργάνων, καθώς και στον πρόεδρο της κοινότητας Ποταμίου που βοήθησε με τη μεταφορά θρανίων από το παλιό σχολείο της κοινότητας.
Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση.