Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Περιφερειακοί αγώνες στο Μακάρειο Στάδιο

Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που διεξάγονται οι Περιφερειακοί αγώνες στο Μακάρειο Στάδιο. Από του χρόνου θα διεξάγονται στα κατά τόπου σχολεία της Αθλητικής μας περιφέρειας. Φέτος τους Περιφερειακούς Αθλητικούς Αγώνες διοργάνωνε το γειτονικό μας σχολείο της Αγ. Μαρίνας-Ξυλιάτου. Από το σχολείο μας έλαβαν μέρος μόνο οι μαθητές της Στ΄ τάξης. Σύνθημα μας το "Ευ αγωνίζεσθαι"












Ο Λαχανόκηπος καλά κρατεί...

Οι προηγούμενες "ρέντες" έχουν τελειώσει και πρέπει τώρα να φυτευτούν καλοκαιρινά είδη. Τα  παιδιά προετοιμάζουν το έδαφος, το σκαλίζουν και βάζουν το σύστημα άρδευσης για να ποτίζεται με αυτόματο σύστημα. Σε λίγο καιρό θα έχουμε μαρούλια, κραμβί, κουνουπίδι, αγγουράκια, ντομάτες ...
Η χαρά των παιδιών είναι μεγάλη και αποτυπώνεται στα πρόσωπά τους.



Πασχαλινό Παζαράκι με κατασκευές από τα παιδιά

Την τελευταία βδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες τους οργάνωσαν παζαράκι με τους μαθητές, με κατασκευές που κατασκεύασαν τα παιδιά με τις δασκάλες τους. Κοπίασαν πολύ αλλά το αποτέλεσμα τους αντάμειψε. Τα κέρδη από το παζαράκι χρησιμοποιήθηκαν για να δοθούν πακέτα αγάπης σε άπορες οικογένειες των μαθητών μας.







Τα παιδιά με τους δασκάλους τους γύρισαν στις κοινότητες και είπαν το "Λάζαρο"

Τα παιδιά ετοιμάστηκαν, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες σε κάθε κοινότητα με υπεύθυνους δασκάλους από την Παρασκευή, πριν κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα. Θα έψαλλαν το "Λάζαρο" στις κοινότητες Ποταμίου, Βυζακιάς, Νικηταρίου και Κανναβιών. ΄Εκαναν τις πρόβες τους στη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ανέλαβαν υπευθυνότητες, κατασκεύασαν με τη βοήθεια της κ. Μαρίας Μπεκρή τα στεφάνια του Λαζάρου και ήταν όλοι πανέτοιμοι για την εξόρμηση του Σαββάτου του Λαζάρου. Υπεύθυνες δασκάλες για τις 2 ομάδες στο Ποτάμι ήταν η κ. Φάνη και η κ. Μαρία Ηλιάδη, για τη Βυζακιά η κ. Γεωργία, για το Νικητάρι η Β.Δ. κ. Σπυρούλα και η δασκάλα κ. Έλενα Χατζηπιερή και για τα Καννάβια η κ. Μαρία Μπεκρή.
Έχουμε αναρτήσει κάποιες φωτογραφίες από την εξόρμηση του Λαζάρου στη Βυζακιά τις οποίες αποτύπωσε η κ. Γεωργία. Τα παιδιά λένε το Λάζαρο στο σπίτι του κ. Ανδρέα και Ντίνας Πολυκάρπου στη Βυζακιά.