Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Γιορτή της 1ης Απριλίου 1955- Απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ

Σήμερα Τρίτη 31/3/15 και ώρα 11:00 π.μ. μετά την έπαρση των σημαιών, οι μαθητές των  Ε΄, Δ΄και Β΄ τάξεων, παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα με παρουσιάσεις, δραματοποιήσεις, ποιήματα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το γειτονικό νηπιαγωγείο με ένα σύντομο πρόγραμμα, που παρουσίασαν όμορφα τα μικρά παιδάκια. Την όλη εκδήλωση κόσμησε η χορωδία του σχολείου μας , που τραγούδησε στη γιορτή διάφορα ηρωικά τραγούδια. Μπράβο, στους μαθητές και τις δασκάλες τους για την άψογη γιορτή που παρουσίασαν. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων κ. Στέλιος Πολυκάρπου και άλλα μέλη των Συνδέσμων του Δημοτικού και του Δημόσιου  Νηπιαγωγείου καθώς και αρκετοί γονείς.
Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:





















Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Εθνικό Μνημόσυνο στο Νικητάρι

Σήμερα Κυριακή, 29/3/15, το σχολείο μας συμμετείχε στο Εθνικό μνημόσυνο ηρώων Νικηταρίου. Με τη βοήθεια του Συνδέσμου Γονέων μεταφέρθηκαν το λάβαρο και οι σημαίες μαζί με τη φορητή μικροφωνική συσκευή. Στην εκκλησία τον πανηγυρικό της μέρας εκφώνησε ο τομεάρχης της ΕΟΚΑ κ. Ρένος Κυριακίδης. Μετά όλοι μεταβήκαμε στο ηρώο, όπου έγινε μνημόσυνο και ακολούθησε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα παιδιά του σχολείου μας, με 3 τραγούδια και 1 ποίημα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και τέλος ο εθνικός ύμνος. Ευχαριστώ τα παιδιά που παραβρέθηκαν καθώς και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων για τη βοήθεια του. Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:
 
 

 






Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Βραδινή εθνική εκδήλωση σε συνεργασία με τον " Εθνικό " σύλλογο Ποταμίου

Συνεργαστήκαμε με τον ' Εθνικό' σύλλογο Ποταμίου και παρουσιάσαμε σε βραδινή εθνική εκδήλωσα εορταστικό πρόγραμμα για τις επετείους του 1821 και της 1ης Απριλίου. Ομιλητής ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Νίκος Κόσης. |Το πρόγραμμα συγκίνησε όλους μας. Μερικές στιγμές από την εκδήλωση:

Ομιλία του αγωνιστή Νίκου Κόση


Οι εθελοντές μαθητές τραγουδούν με την ψυχή τους! Μπράβο παιδιά!






Η μικρή Στυλιάνα μα κατέπληξε με το χορό της ελευθερίας!






Ο επίτιμος πρόεδρος του "Εθνικού" Ποταμίου απονείμει τιμητική πλακέτα στον αγωνιστή Νίκο Κόση



Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Την Τρίτη 24/3/2015 γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου. Τα παιδιά μας μέσα από τα τραγούδια, τα ποιήματα τους, τους ρόλους τους καθώς και τους χορούς, ντυμένοι με τις στολές των τσολιάδων τα αγόρια αλλά και τα κορίτσια με τις Αμαλίες, μας μετέδωσαν το πνεύμα του αγώνα του '21. Μπράβο, στις δασκάλες και στα παιδιά για το εξαίρετο πρόγραμμα που παρουσίασαν, το οποίο παρακολούθησαν και πάρα πολλοί γονείς.