Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Απίθανη η εκδρομή στον Άγιο Γεώργιο Καυκάλου!

Την Τετάρτη, 12 Μαΐου, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στον Άγιο Γεώργιο Καυκάλου. Σκοπός να γνωρίσουμε την κοινότητα, που είναι μία από τις 6 κοινότητες από τις οποίες φοιτούν οι μαθητές του σχολείου μας και να φιλοξενηθούμε από τον αγαπητό κοινοτάρχη και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου Καυκάλου. Ο Άγιος Γεώργιος είναι η τελευταία κοινότητα από τις 6, την οποίαν επισκεπτόμαστε. Όταν φτάσαμε με τα λεωφορεία, ο κοινοτάρχης του Αγ. Γεωργίου κ. Σάββας Αλεξάνδρου και ο κ. Αργύρης μας περίμεναν στο χώρο της εκκλησίας έχοντας έτοιμα όλα τα σύνεργα που χρειάζονταν για να δεξιωθούν όλα τα παιδιά - του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου- με παραδοσιακό φαγητό στη σούβλα-κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής από τις εγκαταστάσεις του κ. Σάββα. Σε λίγο έφτασαν και μερικά από τα μέλη των δύο Συνδέσμων Γονέων-του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου- που θα βοηθούσαν στο καθάρισμα των πατατών, στο στήσιμο των τραπεζιών και καρεκλών για όλους-κάπου 150-  καθώς και στο ψήσιμο της σούβλας. Για το τελευταίο δεν χρειάστηκε καμία βοήθεια, γιατί ήταν  παρών ο έμπειρος σε τέτοιες εκδηλώσεις κ. Αργύρης που αμέσως εν ριπή οφθαλμού και με επαγγελματικό τρόπο πέρασε τα κοτόπουλα στις σούβλες, άναψε τα κάρβουνα, ετοίμασε τη πυροστιά ανάβοντας τον πύραυλο και βάζοντας λάδι για να ψήσει τις πατάτες, ενώ ταυτόχρονα καθάριζε πατάτες. Για βοήθειά μας έσπευσε και η κ. Μαρία, η σύζυγος του κοινοτάρχη, για να βοηθήσει κι αυτή.
Στο μεταξύ τα παιδιά άρχισαν την εξερεύνηση του χωριού. Το κρυφτούλι έδινε κι έπαιρνε. Δεν υστέρησε όμως καθόλου και το ποδόσφαιρο μέσα στη μεγάλη περιφραγμένη χωράφα που μέσα της ήταν κτισμένο το Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας, το οποίο φιλοξενεί τους κατοίκους της Κυπερούντας και της ευρύτερης Πιτσιλιάς τη Δευτέρα της Λαμπρής, όταν πανηγυρίζει ο διπλανός ναός του Αγ. Γεωργίου του Καυκάλου.
Γύρω στις 11:30 π.μ. το φαγητό ήταν έτοιμο. Πρώτα σερβιρίστηκαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και μετά πέρασαν με τη σειρά τους και πήραν το φαγητό τους - 1 μεγάλο κομμάτι κοτόπουλο, 2 πατάτες, μπόλικη σαλάτα- όλα τα παιδιά του Δημοτικού κατά τάξη. Τα παιδιά έφαγαν με πολλή όρεξη, το εξαιρετικό φαγητό που τους προσφέρθηκε.
Η παραδοσιακή φιλοξενία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγ. Γεωργίου Καυκάλου θα μας μείνει αξέχαστη! Όλα τα παιδιά έμειναν εντυπωσιασμένα.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την υπέροχη αυτή εκδρομή.







1 σχόλιο:

Παρακαλώ γράψτε εδώ τα σχόλιά σας.