Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Η Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας τιμήθηκε δεόντως!...

Σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2010 το σχολείο μας πήρε φωτιά! Η Τσικνοπέμπτη τιμήθηκε δεόντως! Όλος ο Σύνδεσμος Γονέων του Περιφερειακού Δημοτικού ήταν παρών μαζί με μερικά μέλη του Συνδέσμου Γονέων του Δημόσιου Νηπιαγωγείου. Μαζί μ' αυτούς πολλοί προσκεκλημένοι φίλοι του σχολείου μας.
Η αίθουσα των οικοκυρικών μετατράπηκε σε εργαστήρι παρασκευής πουρεκιών από τις κυρίες. Η παράδοση επέβαλλε όλων των ειδών πουρέκια, αλλά ιδίως πουρέκια στην σάτζι.








 Έξω από την αίθουσα των οικοκυρικών άρχισε η προετοιμασία των σουβλακιών και των σιεφταλιών. Το πέρασμά τους στις σούβλες, το άναμμα των κάρβουνων και τέλος το ψήσιμο.


Η διασκέδαση έδινε και έπαιρνε. Η διάθεση ακμαία!

Λόγω του έντονου ψύχους και του δυνατού αέρα, τα παραδοσιακά παιγνίδια που οργανώθηκαν από το γυμναστή του σχολείου μας και συντονιστή των παραδοσιακών παιγνιδιών κ. Γιώργο Γεωργίου, δεν έγιναν στο γήπεδο αλλά στην αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης, που οργανώθηκε στο πι και φι , διαχωρίστηκε   σε διαδρόμους παιγνιδιών και τις θέσεις των παιδιών που συμμετείχαν σε διάφορα παραδοσιακά παιγνίδια όπως σακουλοδρομίες, διελκυστίνδα (τράβηγμα σχοινιού), αυγοδρομίες κ.ά.
σακουλοδρομίες


αυγοδρομίες


σκύλος και κόκκαλο-μαντήλι
Το παιγνίδι "σκύλος και κόκκαλο"  ή μαντήλι  οργανώθηκε στην εσωτερική αυλή του σχολείου.

΄Ολα τα παιδιά το διασκέδασαν αφάνταστα. Χάρηκαν με τα παραδοσιακά παιγνίδια που έπαιξαν, έφαγαν  τα πουρέκια και τα σουβλάκια τους με την επίβλεψη των δασκάλων τους στις τάξεις τους και δοκίμασαν να φτιάξουν και να ψήσουν πουρέκια στη σάτζι.  Όταν ρωτήθηκαν πώς πέρασαν δήλωσαν πως πέρασαν καταπληκτικά. Κανένας δεν είχε παράπονο.

Ευχαριστούμε ακόμα μια φορά το Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας που επιχορήγησε την εκδήλωση, αλλά και το Σύνδεσμο Γονέων που εργάστηκε με επιτυχία για την κατάλυση της Τσικνοπέμπτης. Θερμές ευχαριστίες σ' όλο το διδασκαλικό προσωπικό που συνέβαλε με την άρτια επίβλεψη των μαθητών στα διάφορα παιγνίδια και στο φαγητό, στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τέτοιες εκδηλώσεις συ σφίγγουν τις σχέσεις όλων των φορέων που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό του σχολείου και την πρόοδο των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε εδώ τα σχόλιά σας.