Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο μας- Αποκαλυπτήρια πινακίδας 1ο Παγκύπριο βραβείο Εθελοντισμού 8-4-2016

Εγκαίνια έκθεσης έργων τέχνης από τον κ. Αλέξανδρο Κουράτο μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας καθώς και τα αποκαλυπτήρια πινακίδας 1ο Παγκύπριο Βραβείο στον Εθελοντισμό για το 2015 από τελέστηκαν από κοινού από τους κ. Γιώργο Ματσικάρη μέλος της ΕΕΥ και τον κ. Ηλία Δημητρίου Αντιπρόεδρο του ΠΣΣΕ.

Της ζωής έαρ...
«Της ζωής έαρ» είναι το τίτλος μιας ιδιαίτερης έκθεσης ζωγραφικής που διοργανώνουν τα παιδιά του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ασίνου με τη βοήθεια των δασκάλων τους και βεβαίως, τη συνδρομή επαγγελματιών και ερασιτεχνών ζωγράφων.
Όλα ξεκίνησαν πριν από τέσσερις μήνες όταν τα παιδιά, δρώντας ως μικροί εθελοντές προσπάθησαν να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους εμπερίστατους συμμαθητές τους και ακόμα να μαζέψουν χρήματα για να γίνουν κάποια έργα στο σχολείο. Σκέφτηκαν να διοργανώσουν μία έκθεση ζωγραφικής και τα έσοδα από τη πώληση των έργων να δοθούν για τους πιο πάνω σκοπούς. Για να βρουν έργα για την έκθεση, δημιούργησαν στον ελεύθερο τους χρόνο ζωγραφιές και τις έδωσαν ως δώρο σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφους καλώντας τους -ως αντίδωρο- να τους δώσουν ένα έργο τους για να πωληθεί στην έκθεση. Το όλο σκεπτικό της έκθεσης αναγράφηκε σε ξεχωριστή συνοδευτική επιστολή που συνέγραψε το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου.
Η ευγενής προσπάθεια των παιδιών ευοδώθηκε. Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της προσπάθειας αυτής μαζεύτηκαν τριάντα έργα ποικίλης θεματολογίας και τεχνικής και το όραμα για δημιουργία έκθεσης ζωγραφικής φιλανθρωπικού χαρακτήρα πήρα σάρκα και οστά. Αξιοπρόσεκτο είναι τα γεγονός ότι αρκετοί καλλιτέχνες μπήκαν σε έναν ενδιαφέρον εικαστικό διάλογο με τα παιδιά.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Άκης Κλεάνθους» του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ασίνου. Η τελετή εγκαινίων θα διανθιστεί με τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου και παρουσίαση των έργων από τα παιδιά του σχολείου.

Στην εκδήλωση θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πινακίδας που τοποθετήθηκε στο σχολείο μας από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού έπειτα από τη διάκριση του σχολείου μας, με το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Προγράμματος του ΠΣΣΕ «Νεολαία και Εθελοντισμός» για τη σχολική χρονιά 2014-2015. Το σχολείο μας διακρίθηκε στον εν λόγω διαγωνισμό ύστερα από την υποβολή δύο εθελοντικών δράσεων των μαθητών μας:


1)  Την καταγραφή της ιστορίας των σχολείων της περιοχής μας από την περίοδο της
Αγγλοκρατίας μέχρι τη λειτουργία του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ασίνου,
μέσα από έρευνα των μαθητών και καταγραφή μαρτυριών παλαιών μαθητών και
2)     Την   οργάνωση   και   αναβίωση   παραδοσιακών   εθίμων   (κυπριακά   κάλαντα
Χριστουγέννων και «Λάζαρος») στις κοινότητες μας.

Έαρ μικρό, έαρ γλυκύ... Έαρ της καρδιάς, των εύοσμων ανθέων, των χελιδονιών, της αγάπης, της ανθρωπιάς... Έαρ της καλοσύνης, της θυσίας και της Ανάστασης... «Της ζωής μας έαρ» ονομάστηκε και η συγκεκριμένη δράση των παιδιών.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε εδώ τα σχόλιά σας.