Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Εγκαίνια του σχολείου μας



    Το Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μας. Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ασίνου. Οι έξι κοινότητες της περιφέρειάς μας, Νικητάρι, Βυζακιά, Ποτάμι, Καννάβια, Αγία Ειρήνη και ο Άγιος Γεώργιος Καυκάλου, με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια είδαν το όνειρο τους να πραγματοποιείται! Το στολίδι της περιοχής μας εγκαινιάστηκε! Το σχολείο μας!

    Από μέρες πριν, κάναμε ετοιμασίες για τα εγκαίνια. Όλα τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους μας εργαστήκαμε με αγάπη και ζήλο. Η μεγάλη αίθουσα της Πολλαπλής Χρήσης, εκεί που θα υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας, έμοιαζε μαγική! Το σκηνικό, ήταν ζωγραφισμένο με θέμα παρμένο από την κυπριακή παράδοση. Με τις πέτρες, τα παλιά καφενεία, τα στενά δρομάκια, ήταν τόσο ονειρεμένα! Δεν μπορούσε βέβαια να λείπει η εικόνα της προστάτιδας του σχολείου μας, της Παναγίας της Φορβιώτισσας! Η Μεγαλόχαρη Παναγία της Ασίνου.

    Μεγάλη τιμή για μας ήταν η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και της συζύγου του κ. Έλσης, αλλά και πολλών άλλων όπως του Πανιερότατου Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτου πλαισιωμένου από τους ευσεβείς ιερείς των κοινοτήτων μας, του Υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Δημητρίου και επίσης των προέδρων των κοινοτήτων μας, Βουλευτών, αξιωματικών του στρατού και της Αστυνομίας, Διευθυντών Σχολείων, εκπαιδευτικών καθώς και πλήθος κόσμου.

    Περιμέναμε όλοι έξω από το σχολείο μας, που ήταν τόσο όμορφα σημαιοστολισμένο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν έφτασε ο πρόεδρος κ. Χριστόφιας, τον υποδεχτήκαμε χαρίζοντας στην σύζυγό του κ. Έλση μια ανθοδέσμη. Το ίδιο και στο Μητροπολίτη μαζί με τον Υπουργό Παιδείας.

    Μπαίνοντας στην αίθουσα τους καλωσορίσαμε με το θερμό μας χειροκρότημα και ένα σύντομο καλωσόρισμα από τη Β. Δ/ντρια του σχολείου μας κ. Ελένη Πέτρου και ακολούθησε ο αγιασμός. Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Μιχάλη Μιχαήλ, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων κ. Ανδρέα Πολυκάρπου και ομιλία από τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας κ. Κυριάκο Αλεξάνδρου.

    Στη συνέχεια μίλησε ο Εξοχότατος Πρόεδρος της της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας. Απευθυνόμενος σε μας είπε ότι «το εκπαιδευτήριο που έχω τη χαρά να εγκαινιάζω σήμερα ιδρύθηκε για να ικανοποιήσει τις δικές σας προσδοκίες. Τις προσδοκίες των δασκάλων και των γονιών σας. Το σχολικό κτήριο είναι εδώ για να εξυπηρετεί ευγενικές προοπτικές και συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς στόχους. Μέσα από τη γνώση προσπαθήστε να κατακτήσετε τις υψηλές αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της έγνοιας για τον συνάνθρωπο μας. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ζούμε σε μια κατεχόμενη πατρίδα. Έχουμε όλοι υποχρέωση να εργαστούμε για την απαλλαγή της πατρίδας μας από την κατοχή και για την επανένωσή της».

    Εμείς τα παιδιά ετοιμάσαμε καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τραγούδησε η χορωδία του σχολείου μας και στη συνέχεια ακολούθησαν σκετσάκια που ετοιμάσαμε με τους δασκάλους μας. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τελειώνοντας το πρόγραμμα χαρίσαμε αναμνηστικά δώρα στους επίσημους προσκεκλημένους μας.

    Οι εντυπώσεις που πρέπει να αφήσαμε, αν κρίνουμε από το χειροκρότημα και τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, ήταν άψογες. Ευχαρίστησε εμάς τα παιδιά και όλους όσοι εργάστηκαν γι' αυτό το πανέμορφο στολίδι, όπως το αποκάλεσε.

    ΤΑ δικά μου συναισθήματα είναι τόσο χαρούμενα και ευχάριστα, γιατί πράγματι όλα ήταν πολύ όμορφα και ζεστά! Πρώτη φορά έζησα ένα τέτοιο συναίσθημα. Κατάλαβα την πραγματική αξία της μόρφωσης! Σ' ό,τι κι αν επιθυμήσουμε στη ζωή, σπίτια, λεφτά κ.ά. δεν έχουν αξία. Κάποια μέρα μπορεί να τα χάσουμε... Η επένδυση στη μόρφωση, όμως, δε χάνεται ΠΟΤΕ!

Μαρία Κλεοβούλου

μαθήτρια Ε΄ τάξης

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο, Μαρία! Η έκθεσή σου είναι εξαιρετική! Να με συγχωρέσεις που έχω προσθέσει κι εγώ κάποια λόγια που είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, που παρέλειψες να αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ γράψτε εδώ τα σχόλιά σας.