Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Έγιναν τα Εγκαίνια από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

Σήμερα, Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 και ώρα 11:00 π.μ., το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ασίνου υποδέχτηκε τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, και την Πρώτη Κυρία κα Έλση Χριστόφια, μαζί με πολλούς άλλους επίσημους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου, ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Άκης Κλεάνθους, επιτελείς του Υ.Π.Π. όπως ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Κουράτος, ο ΓΕΔΕ κ. Στέλιος Στυλιανού, ο ΠΛΕ κ. Ανδρέας Κανάρης, ο οικείος ΕΔΕ κ. Αλέξανδρος Ταπάκης, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υ.Π.Π. κ. Ανδρέας Παττίχης, οι επιβλέπουσες Μηχανικοί του έργου κα Θεοδώρα Νικολάου και κα Γιαννούλα Παπαγιάννη, τον Αρχιτέκτονα του έργου κ. Άριστο Χριστοδουλίδη και τον εργοδηγό του έργου κ. Κούλλη Σαμανή καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων.
Η εκδήλωση έγινε (βλ. σύντομο πρόγραμμα ή επίσημο πρόγραμμα)στην αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης. Μετά το Καλωσόρισμα από τη Β. Δ/ντρια του σχολείου μας κ. Ελένη Πέτρου, έγινε ο Αγιασμός από τους ιερείς των κοινοτήτων μας με επικεφαλής το Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Διευθυντή του Σχολείου κ. Μιχάλη Μιχαήλ και του Προέδρου του Συνδέσμου Γονέων κ. Ανδρέα Πολυκάρπου. Ακολούθησε η Ομιλία του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας κ. Κυριάκου Αλεξάνδρου και ακολούθως κλήθηκε στο βήμα ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσε εξαιρετική εντύπωση. Σε κάποιο μέρος της ομιλίας του, απευθύνθηκε στους μαθητές συμβουλεύοντας τους με πολλές νουθεσίες σχετικά με τις αξίες που καλλιεργεί η εκπαίδευση και ως προς τις στάσεις που πρέπει να καλλιεργήσουν ως δημοκρατικοί πολίτες της Κύπρου. (περίληψη της Ομιλίας του Προέδρου)
Στη συνέχεια δόθηκαν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δύο συμβολικά δώρα από τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας-η προστάτιδα του σχολείου μας η Παναγία της Ασίνου και από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου κ. Ανδρέα Πολυκάρπου-μια αναμνηστική πλακέτα.
Μετά τις απονομές ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Άρχισε με τη χορωδία και ορχήστρα του σχολείου υπό τη διεύθυνση της μουσικούς μας κ. Χρυσούλας Χρυσοστόμου, με τρία εξαιρετικά τραγούδια. Ακολούθησε ένα θεατρικό με θέματα από την παράδοσή μας με δραματοποιήμενα ποιήματα του Λιπέρτη, με το χορευτικό της στάμνας. Ακολούθησε ένα χορευτικό για την ειρήνη από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και τέλος ένα χορευτικό με σχηματισμούς από τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού με θέμα την Ευρωπαϊκή Κύπρο.
Εύγε σε όλους, δασκάλους και μαθητές! Τα σχόλια του κόσμου εξαιρετικά. Ακόμα και οι επίσημοι χαρακτήρισαν τη γιορτή μας με τα καλύτερα λόγια.
Τέλος, έφτασε η ώρα που ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην είσοδο του σχολείου μας, αποκάλυψε την πλάκα των Εγκαινίων του Δημοτικού, καλυπτόμενος με τα ζεστά χειροκροτήματα του κόσμου.
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας εγκαινίων του Νηπιαγωγείου Ασίνου. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Νηπιαγωγείου επέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο -την Παναγία της Ασίνου, στον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος στη συνέχεια περιήλθε και ξεναγήθηκε στις δύο αίθουσες του Νηπιαγωγείου.
Τέλος ο Εξοχότατος Πρόεδρος άνοιξε τη δεξίωση προς όλο τον κόσμο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, για τη μεγάλη τιμή που μας έκαμε -αποδεχόμενος την πρόσκληση μας, όχι μόνο στο σχολείο μας αλλά και σ' όλες τις κοινότητες που το απαρτίζουν, να διαθέσει από τον πολύτιμο χρόνο του για να εγκαινιάσει το σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε εδώ τα σχόλιά σας.