Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Εκκλησιασμός στην Αγ. Αικατερίνη Βυζακιάς

Σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, το πρωί, όλοι οι μαθητές με τη συνοδεία των δασκάλων τους μετέβησαν με λεωφορείο στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης για εκκλησιασμό, επειδή πανηγύριζε ο ναός επειδή γιόρταζε η πολιούχος αγία της κοινότητας.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστατούσε ο πανιερότατος μητροπολίτης Μόρφου κ. κ. Νεόφυτος. Οι μαθητές παρακολούθησαν τη λειτουργία, πήραν μερικοί από αυτούς τα εξαπτέρυγα και τέλος πολλοί κοινώνησαν-όσοι νήστεψαν  από την προηγούμενη μέρα.
Στο κήρυγμά του ο πανιερότατος αναφέρθηκε στους μαθητές και στην υποχρέωσή τους να μάθουν γράμματα, αλλά παράλληλα πρέπει και όταν τσακώνονται να ζητούν συγγνώμη, να συγχωρούν.
Όταν τέλειωσε η λειτουργία και βγήκαμε έξω μας περίμενε μια έκπληξη. Στο προαύλιο ήταν στρωμένα τραπέζια γεμάτα διάφορα εδέσματα και χυμούς. Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βυζακιάς κ. Σωτήρης Νεοπτολέμου κέρασε όλα τα παιδιά και τους παρευρισκόμενους. Γι' αυτό τον ευχαριστούμε. Ιδιαιτέρως τον ευχαριστούμε, που είχε την ευγενή καλοσύνη να χορηγήσει τα κόμιστρα των λεωφορείων τα οποία μετέφεραν τα παιδιά στην εκκλησία.
Γύρω στις 10:15 επιστρέψαμε στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε εδώ τα σχόλιά σας.