Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΙΝΟΥ
Ασίνου 1 , 2777 Νικητάρι
τηλ.:22874633 fax.: 22852929




25 Νοεμβρίου 2009

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

στο νεοϊδρυθέν Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ασίνου



  Επιβάλλονται να υλοποιηθούν εγκαίρως, έτσι ώστε να καταστεί το σχολείο μας αυτάρκες με όλα τα σύγχρονα μέσα και τις διευκολύνσεις που χρειάζεται ένα σύγχρονο σχολείο για να φέρει σε πέρας την αποστολή του τα εξής:

    
  1. Εξοπλισμός του εργαστηρίου Η.Υ. 

        Είναι άμεση και εκπαιδευτική ανάγκη να εξοπλισθεί το εργαστήριο Η.Υ. με:

    α)    1 φορητό υπολογιστή (Laptop)

    β)    10 PCs (H.Y.)

    γ)    Βιντεοπροβολέα με βάση στην οροφή (Video projector)

    δ)    1 μεγάλο Screen (Oθόνη) για προβολή

    ε)    1 διαδραστικός πίνακας



        Το εργαστήριο έχει εξοπλισθεί προσωρινά με τους υπολογιστές όλων των τάξεων, 8 συνολικά, έτσι στις τάξεις δεν υπάρχει κανένας υπολογιστής. Αυτό κατέστη αναγκαίο, για να γίνεται το μάθημα των Η.Υ. στο Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο που λειτουργεί στο σχολείο μας. Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται και από τους δασκάλους του πρωινού στα πλαίσια των μαθημάτων, όταν υπάρχει εκπαιδευτική ανάγκη.

        Λάβετε υπόψη ότι για τον εξοπλισμό που αφορά τα σημεία 1α), 1β) και 1γ) έχω απευθυνθεί με επιστολή μου στον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης (επιστολή ημ./νίας 22/9/2009 με θέμα: "Ηλεκτρονικός εξοπλισμός σχολείο Ασίνου") και πήρα απάντηση να προβούμε σε προσφορές για τα 10 PCs . Οι προσφορές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Νοεμβρίου.






  2. Εξοπλισμός αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης και Εκδηλώσεων

        Επιβάλλεται όπως εγκατασταθεί:

    α)    Σύστημα ήχου

    β)    Σύστημα ψύξης

    Και για τα δύο συστήματα θα γίνει μελέτη και θα βγούμε σε προσφορές. Για το 2α) έχει γίνει πρόβλεψη στον Προϋπολογισμό, αλλά για το 2β) δεν έχει γίνει μια τέτοια πρόβλεψη. Επιβάλλεται όμως, επειδή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία στην αίθουσα είναι ανυπόφορη. Αυτή η αίθουσα θα παραχωρείται και σε διάφορους φορείς για πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις-επειδή δεν υπάρχει παρόμοια αίθουσα των 400 καθισμάτων σε καμιά από τις γειτονικές κοινότητες.




  3. Αξιοποίηση των γηπέδων ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας και στίβου

        Επειδή άποψή μας είναι πως τα σχολεία που έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις πρέπει να είναι ανοικτά προς τη νεολαία, ώστε αυτή να απασχολείται ωφέλιμα καθ' όλον το 24ωρο , επιβάλλεται να γίνουν τα εξής:

    α)    Ηλεκτροφωτισμός των σταδίων

    β)    Κατασκευή μίνι γηπέδου (futsal)

    γ)    Εξωτερικές τουαλέτες και αποδυτήρια



  4. Μεταφορά μαθητών από και προς Καννάβια-Αγ. Ειρήνη και Άγιο Γεώργιο Καυκάλου.

        Εκκρεμεί η περσινή καταβολή των κομίστρων στην εταιρεία Λεωφορείων που μεταφέρει τους μαθητές στα Καννάβια. Για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, τη φετινή σχ. χρονιά και να μεταφέρονται οι μαθητές του Δημοτικού και του Δημόσιου Νηπιαγωγείου με ξεχωριστό λεωφορείο και όχι με αυτό που μεταφέρει μαθητές στο Γυμνάσιο Σολέας, στάλθηκε επιστολή από τη Σχολική Εφορεία και το Σύνδεσμο Γονέων στο Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης (βλ. συν. επιστολή ημ. 15/9/09 με θέμα: Μεταφορά μαθητών Περιφερειακού Δημοτικού και Δημόσιου Νηπιαγωγείου Ασίνου ), για να παρέμβει στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών για οριστική επίλυσή του. Επιπλέον, ενημερώθηκε και ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Νίκος Νικολαΐδης από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων κ. Ανδρέα Πολυκάρπου, ο οποίος υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα.

    Τώρα έχει προκύψει και θέμα μη επιχορήγησης της μεταφοράς των μαθητών του Δημόσιου Νηπιαγωγείου εκ μέρους του Τμήματος Οδικών Μεταφορών. Επί τούτου έχει γραφτεί επιστολή που απευθύνεται στο Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει επιδοθεί από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Δημόσιου Νηπιαγωγείου κ. Μάριο Νεάρχου. 

      Ο διευθυντής
    Μιχάλης Μιχαήλ

2 σχόλια:

  1. This paragraph provides clear idea in support of the new visitors of blogging,
    that truly how to do blogging and site-building.


    My blog post ... pdf ebook security

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. It may protect your own privacy, avoid identity fraud, and guard against hacker intrusions, all using the click of a button.

    Fast Hide IP Platinum is licensed as shareware.
    To remain safe online, the best way would be to maintain your IP address from becoming shown to other people.


    Stop by my web page: download easy hide ip

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ γράψτε εδώ τα σχόλιά σας.