Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου κ. Ανδρέα Πολυκάρπου στην Εκλογική Γενική Συνέλευση

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων και μέλη της Σχολικής Εφορείας
Αξιότιμε κύριε Διευθυντή και κυρία Υποδιευθύντρια του σχολείου μας
Αγαπητοί γονείς


Φέτος η γενική μας συνέλευση γίνεται κάτω από μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.
Βρισκόμαστε σε μια γενική συνέλευση που προηγούμενη της δεν έχουμε κάνει αλλά ελπίζουμε πως θα γράψει στο μέλλον τη δική της ιστορία και θα αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στις διαδικασίες, στις ενέργειες και στις αποφάσεις που θα πάρει.
Κυρίες και κύριοι,
Σας καλωσορίζω σε τούτη τη γενική συνέλευση εκ μέρους του απερχόμενου Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ασίνου και εύχομαι, η νέα σχολική χρονιά, η νέα εποχή και η νέα πρόκληση που ξετυλίγεται μπροστά μας να μας βρει με υγεία, μονιασμένους, αδελφωμένους και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο, κάθε δυσκολία που θα συναντήσουμε.
Η ίδρυση του Περιφερειακού Σχολείου Ασίνου, του οποίου η λειτουργία άρχισε από πέρσι στεγαζόμενο προσωρινά στα παλιά κτίρια του Δημοτικού Σχολείου Βυζακιάς, συνεχίζει φέτος τη λειτουργία του κάτω από νέες προϋποθέσεις και προοπτικές.
Ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του το νέο μας σχολείο στεγαζόμενο σε υπερσύχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις οι οποίες αποτελούν κόσμημα της περιοχής και με τη συμβολή της ανθρώπινης προσπάθειας, θα αποτελέσουν το πνευματικό κέντρο, φυτώριο γνώσης και αξιών στην ευρύτερη περιοχή της Ασίνου.


Άπειρες ευχαριστίες απευθύνω εκ μέρους του απερχόμενου Συνδέσμου προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της νέας σχολικής Εφορείας αλλά και στον Πρόεδρο και τα μέλη της απερχόμενης σχολικής εφορείας που έκαναν όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω να απονείμω στον Διευθυντή του σχολείου μας κύριο Μιχάλη Μιχαήλ ο οποίος χωρις να φεισθεί κόπου και χρόνου βρισκόταν καθημερινά στο σχολείο μας αφιερώνοντας το χρόνο των διακοπών του. Συντόνιζε και επιλαμβανόταν κάθε προβλήματος από τις αρχές Αυγούστου ώστε η μέρα έναρξης των μαθημάτων να ξεκινήσει με τα ελάχιστα δυνατά προβλήματα. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο για το καλό του σχολείου μας.
Στη νέα Υποδιευθύντρια μας ευχόμαστε η νέα της έδρα στην οποία έχει ταχθεί να υπηρετήσει να είναι η αφετηρία για την επίτευξη κάθε προσωπικού και επαγγελματικού της στόχου.
Διαβεβαιώ όλους τους δασκάλους ότι οι κοινότητες μας και ιδιαίτερα ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου μας που θα εκλεγεί στη σημερινή συνέλευση θα είναι συνέχεια δίπλα τους και θα τους προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορέσουν να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις ηθικές αξίες εφόδια απαραίτητα που τα παιδιά μας χρειάζονται ώστε σαν αυριανοί πολίτες γαλουχημένοι με τα ιδανικά στην πίστη, στη θρησκεία, στην πατρίδα και στην οικογένεια να τιμήσουν την οικογένεια και τα χωριά τους.
Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου μας από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύστασης του έχει αντιληφθεί την αξία της γνώσης και έχει αγκαλιάσει με πολλή αγάπη και αίσθημα ευθύνης κάθε προσπάθεια του σχολείου για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και της διεύρυνσης των σχέσεων παδείας και κοινωνίας.
Πρωταρχικός μας στόχος ήταν η ευημερία των μαθητών μας που με τη συνεργασία και τη βοήθεια των δασκάλων και του μαθητικού συμβουλίου στους οποίους εκφράζω και επίσημα τις ευχαριστίες καταφέραμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που είχαμε βάλει σκοπό.
Για τα οικονομικά του απερχόμενου Συνδέσμου θα αναφερθεί στη συνέχεια ο κύριος Μάκης Διομήδους, ταμίας του Συνδέσμου Γονέων. Στην τελευταία συνεδρία του απερχόμενου Συνδέσμου έχει αποφασιστεί ότι τα μέλη του νέου Συνδέσμου θα πρέπει να είναι 15 και θα εκλεγούν απευθείας από τη γενική συνέλευση.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη του απερχόμενου Συνδέσμου Γονέων για τη συνεργασία τους και τη διάθεση του πολύτιμου χρόνου τους για την επίτευξη των στόχων που είχαμε βάλει.
Εύχομαι σε όλους την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών στόχων, προπάντων για το σχολείο μας μια παραγωγική, δημιουργική και πνευματικά εντεταμένη σχολική χρονιά.

1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Αντρέας Πολυκάρπου είναι η ψυχή του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ασίνου. Τον ευχαριστώ, γιατί εργάζεται άοκνα με ζήλο και τον συμπεριλαμβάνω ως τον πολυτιμότερο βοηθό μου στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.
    Μιχάλης Μιχαήλ
    Διευθυντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ γράψτε εδώ τα σχόλιά σας.